Om du får problem med elen
När man jobbar som elektriker som är ett påfrestande yrke både fysiskt men ibland även psykiskt är det viktigt att veta vart man kan vända sig om man får problem men till exempel kollegor, får problem med kroppen eller är med om en olycka på arbetsplatsen.

Vem har ansvar?
Är du anställd på ett företag så är det din arbetsgivare som har ansvaret för att du kan arbeta tryggt och säkert som elektriker på din arbetsplats. Din arbetsgivare har ansvar för att du ha rätt utrustning som du behöver för att kunna utföra jobb på ett tryggt sätt. Dom är också ansvariga att säga till och åtgärda om det finns några fel och brister i arbetsmiljön. Det finns säkerhetsföreskrifter som elektriker i Stockholm ska använda sig av och det är arbetsgivarens ansvar att se till att alla följer dom.

Egenföretagare
Är du egenföretagare och jobbar ensam så har du själv ansvar för att se till så att du jobbar tryggt och säkert, att läsa på om säkerhetsföreskrifterna och göra det till en rutin att gå igenom dom då och då för att förebygga olyckor.

Vart ska man vända sig?
Först och främst så vänder man sig till sin chef där man är anställd om man hittar brister i arbetsmiljön som elektriker eller om du hittar risker som kan åtgärdas. Om inte chefen gör något åt detta så vänder du dig till skyddsombudet på arbetsplatsen. I vissa fall finns det inget skyddsombud och då gäller det att du är med i fackförbundet Svenska elektrikerförbundet.

Företagshälsovården
Det finns något som heter företagshälsovården som stöttar företagare och hjälper dom med att ge råd i hur en arbetsmiljö kan bli bättre. Det finns också arbetsmiljökonsulter att anlita för att få professionell hjälp att underlätta ditt jobb som elektriker i Stockholm. Elektriska installatörsorganisationen är en organisation som du också kan få råd av.

 Vem frågar man om regler?
Arbetsmiljöverket har koll på de flesta regler som gäller för ditt arbete som elektriker. Dom har specialister på detta området och dit kan du alltid vända dig om du har frågor. Hit kan man även vända sig om man vill deklarera dåliga arbetsförhållanden. I en del fall så kommer dom på inspektionsbesök till din arbetsplats.

 Vill du veta mer om elektriker som yrke och beskrivning på det så kan du vända dig till din arbetsförmedling som kan ge dig mer information och vart du ska vända dig för utbildning eller lediga jobb som elektriker.

En elektriker som har noll-garanti på fel är elektrikeristockholmslän.se som kostnadsfritt åtgärdar felen som deras elektriker eventuellt skapat.